Dambreuk nog niet volledig hersteld

Dambreuk nog niet volledig hersteld

De dambreuk die voor zoveel schade gezorgd heeft is nog niet volledig hersteld. Door ondeskundigheid, is er nog een stuk afgebroken. Volgens landbouwers moesten de palen aan weerszijden eerst geslagen worden en daarna in het midden. De aannemer ging andersom te werk.

Inmiddels zijn er al 20 palen geheien, maar het probleem is niet volledig verholpen.Parlementarier Prem Lachman zegt dat hij steeds alle instanties heeft moeten bellen om het werk te laten vlotten. Ook parlementsvoorzitter Jenny Simons heeft steeds haar nodige aandacht geschonken aan dit groot probleem. De parlementariërs Refano Wongsoredjo en Lekhram Soerdjan hadden zich ook ter plekke georiënteerd.

De aannemer  R. Balwantgir zegt dat hij het werk alvast uitvoert, zonder over de betaling gesproken te hebben. Hij zegt wel over een vergunning te beschikken. De instanteis zijn bezig elkaar over en weer te beschuldigen, zegt Lachman. . Daarnaast heeft OW-MCP de overlaten te laat opengegooid. Dit gebeurde nadat het kwaad al was geschied. Ook OW wordt nalatigheid verweten, omdat de boeren dit probleem al veel eerder hadden aangekaart.

Volgens  sectie hoofd van ow, dhr, Maheswar Badal is het geheel onder controle, jammer vind hij, dat er mensen zijn, die onnodig paniek zaaien en komen met halve waarheden.

 

Mones Nazarali 08.911.500

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

-